facebook

Zelfvertrouwen Respect  Weerbaarheid  Zelfverdediging

Tang Soo Do voor:

Zelfverdediging

Zelfvertrouwen

Weerbaarheid

Respect

KOREAANS KARATE

Tang Soo Do School Jip Kye Sohn.

Bauke Dijkstra, 4e Dan Master

Marja Dijkstra, 4e Dan Master

altijd 2 lessen gratis

sporteninharlingen

sportenmet.frl

  Logo Jeugdfonds Sport

Het logo van Tang Soo Do Bond Nederland

.Logo JKS 3a Trans OLD

Het embleem van Tang Soo Do Bond Nederland is afgeleid van het embleem van Tang Soo Do School Jip Kye Sohn, van de oprichters van de Bond.

In het midden van het logo staan twee handen; dit zijn klauw handen (Jip Kye Sohn); een techniek om de handen te gebruiken.
De open handen betekenen ook dat er een handreiking gedaan wordt naar mensen. Het staat voor elkaar begroeten en met respect behandelen.

In het midden staan twee Tang Soo Do beoefenaars, die de kunst van Tang Soo Do leren, en die gesprongen zijwaartse trappen maken; wat het kenmerkend karakter van Tang Soo Do is.

De Koreaans vlag staat voor waar Tang Soo Do vandaan komt. De Nederlandse vlag staat voor waar de oprichters van de Tang Soo Do Bond vandaan komen.

Daar tussenin staan de tekens die in Koreaans “Tang Soo Do” betekenen, en in het Chinees “karate” ook wel “de lege hand”; wat ook symbool is voor het ongewapend verdedigen.

De binnenste cirkel is blauw, dit betekent dat je doorzet tot je het doel (de zwarte band) hebt bereikt (bij de Moo Duk Kwan is de zwarte band donkerblauw, wat midnight blue betekent).

De buitenste cirkel is rood. Dit staat voor eenheid en broederschap. Het staat voor saamhorigheid en de verbondenheid met elkaar: de “Tang Soo Do familie”.
Het is ook de kleur rood van het Ying (Um) en Yang symbool uit de Koreaanse vlag wat vrouwelijkheid betekent. Het oneindigheid van de cirkel geeft ook aan dat je nooit uitgeleerd bent.


 

Foto Jip Kye Sohn

Zoeken

Lessen door erkende

Instructeurs

Master Bauke Dijkstra

Master Marja Dijkstra

Ingeschreven bij de KvK onder nummer:  01154930

 

Koreaans Karate

Tang Soo Do

Vind ons ook op:

facebook 

Sport in harlingen

Sporten met...

Op Google.