facebook

Zelfvertrouwen Respect  Weerbaarheid  Zelfverdediging

Tang Soo Do voor:

Zelfverdediging

Zelfvertrouwen

Weerbaarheid

Respect

KOREAANS KARATE

Tang Soo Do School Jip Kye Sohn.

Bauke Dijkstra, 5e Dan Master

Marja Dijkstra, 5e Dan Master

Banden systeem

 

 

 

Ons Tang Soo Do Bandensysteem geeft de vooruitgang van wit naar zwart aan, en staat voor de vergelijking met de natuur. Elke kleur geeft een bepaald seizoen weer. Op deze manier geven wij de belangrijke ideeën van de Oosterse denkwijze weer, zoals wat je zaait moet groeien, daarna volwassen worden, sterven en dan zaad achterlaten voor nieuwe planten zodat die kunnen groeien.

Wit 

Bandkleur van de beginneling. Dit is de periode van de eenvoudige praktijk, zoals het zaad dat verborgen ligt onder de sneeuw in de winter afwachtend om te groeien.

Lees hier meer over De Witte Band

Oranje

Oranje vertegenwoordigt nieuwe groei zoals die verschijnt in de vroege lente. De kennis van Tang Soo Do begint te groeien.

Lees hier meer over De Oranje Band

Groen

Groen vertegenwoordigt de voorspoedige ontwikkeling van de jeugd als de lente begint. De kennis van Tang Soo Do ontwikkelt verder. 

Lees hier meer over De Groene Band

Bruin

Bruin vertegenwoordigt kracht, standvastigheid, behendigheid, gewicht en wijsheid. Dit is een periode van verdieping en bewustzijn zowel geestelijk als lichamelijk, vergelijkbaar met de planten die hun groei verminderen en zich voorbereiden om te bloeien in de late lente.

Lees hier meer over De Bruine Band

Rood

Rood vertegenwoordigt bloed, leven, energie, aandacht en beheersing. De kracht en techniek van de leerling beginnen steeds beter te worden. Vergelijkbaar met de zomer.

Lees hier meer over De Rode Band

Donker blauw

Donkerblauw vertegenwoordigt volwassenheid, respect en eer. De donkerblauwe band wordt uitgereikt aan de Cho Dan Bo of kandidaat voor de Zwarte Band. Hij moet zich geestelijk en lichamelijk voorbereiden op de laatste stap die nodig is voor het behalen van de Zwarte Band. Zoals de planten die zich opmaken om te bloeien in de late zomer.

Lees hier meer over De Donkerblauw Band

Zwart

Zwart vertegenwoordigt beheersing, kalmte, waardigheid, oprechtheid. De Zwarte Band is het eindstadium van een levensperiode (Gup-graden) en het begin van de volgende (Dan-graden). We zien dat het niet alleen het einde van een periode is, maar belangrijker: het begin van een weg die leidt naar de rangen van de hogere zwarte Band dragers: naar het Meesterschap. Vergelijkbaar met de herfst, hierna komt de winter weer en is de cirkel weer rond. Een nieuw begin om de kennis meer uit te breiden.

Lees hier meer over De Zwarte Band

Kort gezegd geven de bandkleuren de seizoenen weer:
Wit als de winter, oranje zit tussen de winter en de lente in. Groen is de lente en bruin geeft de late lente weer, rood is de zomer en donkerblauw zit weer tussen de zomer en de herfst in. Zwart is de herfst, hierna begint het winter seizoen opnieuw. Als zwarte bander begint een nieuwe periode van ontwikkeling, op naar het meesterschap.

Bron: Gup handboek Tang Soo Do Bond Nederland.

Foto Jip Kye Sohn

Zoeken

Lessen door erkende

Instructeurs

Master Bauke Dijkstra

Master Marja Dijkstra

Ingeschreven bij de KvK onder nummer:  01154930

 

 

Koreaans Karate