facebook

Zelfvertrouwen Respect  Weerbaarheid  Zelfverdediging

Tang Soo Do voor:

Zelfverdediging

Zelfvertrouwen

Weerbaarheid

Respect

KOREAANS KARATE

Tang Soo Do School Jip Kye Sohn.

Bauke Dijkstra, 5e Dan Master

Marja Dijkstra, 5e Dan Master

Tang Soo Do Jip Kye SohnTang Soo Do Jip Kye SohnWAT IS TANG SOO DO?

 

Tang Soo Do is de traditionele Koreaanse zelfverdedigingskunst. Het is een systeem van zelfverdediging tegen ongewapende en gewapende belagers. De oorsprong van Tang Soo Do is meer dan 2000 jaar oud.

Het is ontstaan vanuit de behoefte van de mens om zichzelf en zijn bezittingen te verdedigen. De Chinese gevechtskunsten zijn van invloed geweest op Tang Soo Do. Bij Tang Soo Do wordt niet alleen het lichaam maar ook de geest ontwikkeld en weerbaar gemaakt. Dit vereist wel discipline en doorzettingsvermogen van de beoefenaar.

Iedereen kan Tang Soo Do beoefenen ongeacht leeftijd, lenigheid, lichaamsbouw of beperkingen. Men kan recreatief trainen of met een zelf gesteld doel. Verder is Tang Soo Do een prettige en ontspannen wijze van af reageren van dagelijkse spanningen en een mooie gelegenheid om de lichamelijke conditie te verbeteren.

Voor de jeugd is dit een mooie manier om hun energie op een leerzame en beheerste wijze te gebruiken. Voor kinderen die gepest worden is dit  een mooie manier om weerbaar te worden. Ze krijgen zelfvertrouwen, leren voor zichzelf op te komen en we werken aan de houding. Samenwerken binnen Tang Soo Do is ook erg belangrijk.

Er zijn diverse onderdelen in Tang Soo Do, waaronder:

  • Stoottechnieken, traptechnieken en combinaties hiervan
  • Il Soo Sik Dae Ryun Soo Ki: 1 stap handtechnieken
  • Il Soo Sik Dae Ryun Jok Ki: 1 stap beentechnieken
  • Ho Sin Sul: zelfverdediging
  • Hyungs: loopvormen

 Hoger gegradueerden leren ook met wapens te oefenen. Tang Soo Do kent een gekleurd banden systeem om onderscheid in vorderingen aan te geven.

Kijken is leuk, meedoen nog leuker.

Inschrijven Jip Kye Sohn

Foto Jip Kye Sohn

Zoeken

Lessen door erkende

Instructeurs

Master Bauke Dijkstra

Master Marja Dijkstra

Ingeschreven bij de KvK onder nummer:  01154930

 

 

Koreaans Karate