facebook

Zelfvertrouwen Respect  Weerbaarheid  Zelfverdediging

Tang Soo Do voor:

Zelfverdediging

Zelfvertrouwen

Weerbaarheid

Respect

KOREAANS KARATE

Tang Soo Do School Jip Kye Sohn.

Bauke Dijkstra, 5e Dan Master

Marja Dijkstra, 5e Dan Master

altijd 2 lessen gratis

sporteninharlingen

  Logo Jeugdfonds Sport

Examen mei 2019 Jip Kye Sohn

Zaterdag waren er examens voor de leden van Jip Kye Sohn. Om 10 uur werd er begonnen met een examen voor de jeugd. Totaal waren er 11 jeugdleden die examen mochten doen. Na de groet en openingsceremonie, die gebruikelijk is bij Tang Soo Do, en een welkomwoord naar de toeschouwers, begon het examen.

Het examen was onder leiding van  Master Bauke Dijkstra. Het examenpanel bestond uit, Master Marijke Dijkstra(4e Dan), Master Marja Dijkstra(4e Dan), Edwin Muurling en Jeroen Dijkstra (beide 3e Dan) en Ria Rieken (2e Dan)

Het begonnen met een warming-up, waarna er verschillende onderdelen werden uitgevoerd.  Als eerste onderdeel was basis hand- en traptechnieken. Vervolgens mochten ze zelf heen en weer lopen en alle hand- en traptechnieken laten zien die ze maar konden. Na dit onderdeel kwamen de loopvormen. Hier kon je heel duidelijk het niveau verschil zien tussen de verschillende graden.  Na het schoppen tegen kussentjes en het sparren(vrij gevecht) kwam voor iedereen het mooiste onderdeel:  namelijk het breken van een plankje.

De leerlingen moesten vervolgens 2 plankjes breken, waarbij één plank met de hand en één plank met de voet. De hogere banders mochten 3 planken breken, en moesten ook achterwaarts ingedraaide technieken maken. Achterwaarts ingedraaide  technieken zijn moeilijk omdat je even de oriëntatie  kwijt bent. Alle planken gingen gemakkelijk door mede door het vasthouden van de planken door Edwin Muurling.

Na een korte beraad van de jury kreeg iedereen te horen dat ze allemaal geslaagd waren. Bijzonder was dat er twee studenten sinds het vorige examen een groei hadden doorgemaakt en deze kregen een Award hiervoor. Deze studenten waren Rune van Dijk en Martijn Brandsma.

De uitslag van het jeugd examens is als volgt:

Witte band met 2 oranje strepen (9e Gup)

Tore van Dijk

Delano Brouwer

Oranje band met 2 bruine strepen (7e Gup)

Manuel de boer ( uit Pingjum)

Senna van der Schaaf

Astrid Miedema (uit Franeker)

Emma Miedema(uit Franeker)

Groene band met 2 bruine strepen (5e Gup)

Martijn Brandsma (uit Midlum)

Bruine band  (4e Gup)

Sverre van Dijk

Bruine band met 2 rode strepen (3e Gup)

Ben Wouda

Rode band (2e  Gup)

Rune van Dijk

Alle andere leerlingen zijn afkomstig uit Harlingen.

Hierna kwam de volwassen groep aan de beurt voor een examen. Na de warming-up van Edwin Muurling nam Master Bauke het over om het examen te leiden.  Net zoals bij de jeugd werd er begonnen met hand- en traptechnieken. Hoe hoger de Gup graad des te moeilijker het voor de leerlingen werd. Aan het eind waren er nog twee leerlingen over, die zich goed staande konden houden. Sinds een aantal weken trainen drie jeugdleden niet meer op de donderdagavond bij de jeugd, maar op de maandagavond bij de volwassenen. Deze konden zich prima staande houden bij deze groep.

Na de loopvormen en het breken was ook voor deze leerlingen het examen tot een einde gekomen en moesten ze wachten op de uitslag. Na een kort beraad kregen ook deze leerlingen te horen dat ze allemaal geslaagd waren.

De uitslag van het examen voor de volwassenen is als volgt:

Oranje band met 2 groene strepen (7e Gup0

Klaas Miedema (uit Franeker)

Groene band met twee bruine strepen (5e Gup)

Femke Dijk

Bruine band met 2 rode strepen (3e Gup)

Fokje Bruinsma-Steenstra ( uit Arum)

Rode band (2e Gup)

Roan Beers

Renate Wouda

Rode band met 2 blauwe strepen (1e gup)

Ivar van Dijk

Wail Ibn El Kadi

Alle andere leerlingen zijn afkomstig uit Harlingen.

Na de groet ceremonie kregen het examen panel van Master Bauke nog een kleine attentie voor hun aanwezigheid bij dit examen.

Weer een geslaagde dag voor Tang Soo Do School Jip Kye Sohn, waarbij er weer veel leerlingen zijn die een hogere graad hebben in Tang Soo Do. 

Tang Soo Do School Jip Kye Sohn traint met de jeugd vanaf 6 jaar op de donderdagavond en voor volwassenen op de maandagavond in IKC Het Noorderlicht. Mocht er belangstelling zijn, iedereen is welkom! 

OF geeft jezelf enóf je kinderen op voor 2 gratis proeflessen

Foto Jip Kye Sohn

Zoeken

Lessen door erkende

Instructeurs

Master Bauke Dijkstra

Master Marja Dijkstra

Ingeschreven bij de KvK onder nummer:  01154930

 

 

Koreaans Karate