facebook

Zelfvertrouwen Respect  Weerbaarheid  Zelfverdediging

Tang Soo Do voor:

Zelfverdediging

Zelfvertrouwen

Weerbaarheid

Respect

KOREAANS KARATE

Tang Soo Do School Jip Kye Sohn.

Bauke Dijkstra, 4e Dan Master

Marja Dijkstra, 4e Dan Master

altijd 2 lessen gratis

sporteninharlingen

sportenmet.frl

  Logo Jeugdfonds Sport

Deelnemers club toernooi 2017

Afgelopen zaterdagmiddag was er weer het jaarlijkse clubtoernooi voor de leerlingen van Tang Soo Do School Jip Kye Sohn. Dit toernooi werd gehouden in IKC “Het Noorderlicht”. Om precies 13:00 uur begon het toernooi met een openingswoord van Master Marja Dijkstra.

Na de groetceremonie en de warming up onder begeleiding van Master Bauke Dijkstra werd de poule indeling bekend gemaakt.

Het eerste onderdeel waren de Loopvormen, Hyungs in het Koreaans. Op veld 1 begon de jeugd van 7 t/m 9 jaar witte band tot oranje band. De jury bestond uit Master Marja Dijkstra, Marijke Dijkstra en Anne-Marie Tolsma.

Op veld 2 kwamen de jeugd van 8 t/m 10 oranje band met groene streep tot bruin aan de beurt. Hier waren de juryleden Master Bauke Dijkstra, Jeroen Dijkstra en Ria Rieken.

De derde poule mocht hierna en deze groep zaten leerlingen van 10 t/m 13 jaar van wit met oranje streep tot groene band met bruine streep. De jury bestond hier uit vijf scheidsrechters. De leerlingen waren gedreven met de loopvormen en maakte het de jury erg lastig.

Na dit onderdeel kwam het sparren, het vrije vechten. Een onderdeel waar de leerlingen kunnen laten zien hoe zij beheerst technieken kunnen maken en hierdoor punten scoren. In de finalepartij tussen Rune van Dijk en Mayiniti Zondervan in poule 2 was de score na 2 minuten gelijk, en hierdoor werd er 1 minuut verlengd. Na deze minuut was de score nog gelijk en hierna werd degene die als eerste een punt scoorde, de winnaar.

Het breken is altijd het laatste en mooiste onderdeel van een wedstrijd. Twee vaders uit het publiek boden spontaan hun medewerking aan om de plankje vast te houden. Hier werden de mooiste technieken gebruikt om de planken te breken.

Er werd afgesloten met de prijsuitreiking en iedere deelnemer kreeg als aandenken nog een mooie medaille. De uitslag was als volgt:

Hyungs (loopvormen):
Poule 1:
1e Sverre van Dijk
2e Julia Schoot
3e Martijn Brandsma

Poule 2:
1e Ben Wouda
2e Ivar van Dijk
3e Rune van Dijk

Poule 3
1e Hugo Bontes
2e Lotte Huitenga
3e Linda Agema

Dae Ryun (sparren):
Poule 1:
1e Mieke Huitenga
2e Julia Schoot
3e Martijn Brandsma

Poule 2:
1e Rune van Dijk
2e Mayinti Zondervan
3e Ivar van Dijk

Poule 3
1e Lotte Huitenga
2e Hugo Bontes
3e Eric Cuperus

Kyuck Pa (breken):

Poule 1:
1e Julia Schoot
2e Mieke Huitenga
3e Merle Cuperus

Poule 2:
1e Wail Ibn el Kadi
2e Mayinti Zondervan
3e Rune van Dijk

Poule 3
1e Hugo Bontes
2e Linda Agema
3e Eric Cuperus

Nu kwam er nog een spannend moment: wie wint dit jaar de grote kampioenschapsbeker? Hugo Bontes had op alle drie de onderdelen een prijs gewonnen en mocht deze uit handen van Bauke Dijkstra ontvangen. Alle vrijwilligers kregen ook nog een klein aandenken voor hun medewerking aan deze middag.

De organisatie kan terug zien op een zeer geslaagde middag. Alles was, volgens vele toeschouwers, uitstekend georganiseerd, de sfeer was uitmuntend.

Op zaterdag 15 juli zijn er nog examens, daarna is vakantie tot 3 september. Tang Soo Do School Jip Kye Sohn geeft jeugd les op woensdagavond in IKC “Het Wad” en op donderdagavond in IKC “Het Noorderlicht”. Voor volwassen wordt er lesgegeven op de maandagavond. Mocht er belangstelling zijn; kijk voor de lestijden op www.tangsoodojks.nl of op www.sportinharlingen.nl

Foto Jip Kye Sohn

Zoeken

Lessen door erkende

Instructeurs

Master Bauke Dijkstra

Master Marja Dijkstra

Ingeschreven bij de KvK onder nummer:  01154930

 

Koreaans Karate

Tang Soo Do

Vind ons ook op:

facebook 

Sport in harlingen

Sporten met...

Op Google.