Zelfvertrouwen

Jeroen Dijkstra breek

 

 

Respect

Breek Marijke Dijkstra

Weerbaarheid

weerbaarheid

Zelfverdediging

zelfverdediging

Tang Soo Do School Jip Kye Sohn
Lees meer over Jip Kye Sohn
Featured

Jip Kye Sohn

Is opgericht door Bauke en Marja Dijkstra. Bauke is 5e Dan Master en Marja is 5e Dan master. Dit idee hadden wij al sinds we begonnen met Tang Soo Do. We zijn begonnen in Sneek, als kleine sportclubje en zitten sinds 2006 ook in Harlingen. We zijn nu een volwaardige studio.

Het idee om te beginnen. 

Het idee om een sportschool te beginnen hadden wij eigenlijk al vanaf het begin. Toen wij beide de zwarte band hadden begon het pas echt. In januari 2000 zijn wij begonnen met plannen te maken.

We hebben op 9 september 2000 een demonstratie gegeven op het Schaepmarktplein in Sneek. Sportschool Shi Sun, waarbij wij toen trainende, heeft met een aantal leden ons geholpen bij de demonstratie.

Het was, zeker toen voor ons, een succes! Er waren diverse mensen geïnteresseerd en hebben zich ook ter plekke ingeschreven. De eerste proefles was op 18 september 2000.

In 2005 zijn wij ook in Harlingen begonnen. Kijk hier maar eens voor de locaties en lestijden.

Het Jip Kye Sohn Logo

Toen wij in 2000 een eigen Tang Soo Do school oprichtten moest deze een naam hebben. De naam moest pakkend klinken en met Tang Soo Do te maken hebben. Wij wilden wel een unieke naam en daar alle, bij ons bekende, Koreaanse benamingen met diepere betekenis al gebruikt waren werd het: Jip Kye Sohn.

Betekenis Jip Kye Sohn.

Toch hebben wij een naam kunnen vinden die ook een diepere betekenis heeft. Jip Kye Sohn betekent klauw hand. Het is een techniek waarmee men iemand bij de keel of pols kan grijpen. Maar ook een techniek waarbij je iemand bij zijn kleding kan pakken. Eigenlijk een techniek die op vele manier toegepast kan worden. Net zoals onze vechtkunst ook uitstraalt, een veelzijdige vechtkunst, met verschillende onderdelen.
Jip Kye Sohn is ook een techniek die je vaak toepast bij zelfverdediging ofwel Ho Sin Sul.

Het Jip Kye Sohn Logo.

Bij de naam moest een passend logo komen. Samen zijn wij aan het ontwerpen gegaan en hebben wij ook samen dit logo ontworpen.

Het oude logo:

jipkyesohn

 Het nieuwe Logo:

Logo Jip kye Sohn
Uitleg Jip Kye Sohn Logo.
 
De basis van het logo zijn 2 aan elkaar gespiegelde klauw handen; Jip Kye Sohn.

De basis van ons logo zijn de twee aan elkaar gespiegelde “klauw handen”, JIP KYE SOHN.. Deze zijn met opzet asymmetrisch van elkaar geplaatst, dit om het geheel niet te strak te maken. Hier tussenin zie je 2 Tang Soo Do beoefenaars, die beiden een gesprongen traptechniek, een Yup Chaki, uitvoeren: HET SPECIFIEKE KARAKTER VAN TANG SOO DO.

Onder de gesprongen technieken zie je de Nederlandse vlag, onze nationaliteit. Aan de linkerkant zie je de Zuid Koreaanse vlag, het land van de oorsprong van Tang Soo Do.

De kleuren rood en blauw komen in de terug in de zowel de Nederlandse vlag, de Koreaanse vlag en in het Yin en Yang symbool. Het rood en blauw als elkaar aanvullende krachten.

Locatie en lestijden.

Van Sportschool Jip Kye Sohn.

U mag altijd 2 beginners lessen gratis volgen om te kijken of

Tang Soo Do iets voor u is.  
Hierbij mag men gewone sportkleding dragen.

Kijken mag altijd. Meedoen is leuker!

 LESTIJDEN

 HARLINGEN:

 

  Waddenhal in de Dojo

Woensdagavond

Volwassenen  19.00-20.00 uur

 

Balkland, Westerzeedijk 15, 8862 PK Harlingen

 

Geschiedenis Jip Kye Sohn.

De geschiedenis van Tang Soo Do school Jip Kye Sohn begint bij de start dat de oprichters, Master Bauke en Instructeur Marja Dijkstra, zelf met Tang Soo Do begonnen.

Marja had in het verleden aan Judo  Kyokoshin Karate in Amsterdam en Karate in Leeuwarden gedaan.

Marja begon met Tang Soo Do in oktober 1988 bij een sportcentrum te Harlingen. De sportschool was aangesloten bij de Nederlandse Moo Duk Kwan.
Marja nam deel aan de wedstrijden en Bauke was een trouwe supporter, maar wilde zelf van actieve deelname aan Tang Soo Do niets weten. In december 1989 haalde Marja hem over toch één keer mee te trainen met als gevolg dat Bauke ook met het Tang Soo Do virus besmet werd. Bauke die nooit aan sport gedaan had nam zelfs deel aan wedstrijden!

In januari 1991 maakte het Sportcentrum de overstap naar de Wereld Tang Soo Do Association, en vanzelfsprekend gingen de leden mee over. De Wereld Tang Soo Do bond bleek een grote, wereld wijd verspreidde, Tang Soo Do bond te zijn met rond de 100.000 leden in 2001. De Grootmeester van deze bond is Jae Chul Shin. Bauke en Marja hebben hem meer malen ontmoet.
In 1991 namen Bauke en Marja voor het eerst deel aan de Europese Kampioenschappen in Bristol Engeland. Er zouden nog drie Europese Kampioenschappen volgen: 1997 Rotterdam Nederland, 1999 Inverness Schotland en 2001 Newport Zuid Wales Engeland.

Op een dag in 1992 troffen Bauke en Marja een mede Tang Soo do-ka en tijdens deze ontmoeting werd geopperd dat het leuk leek om ooit een eigen Tang Soo Do school te starten en samen les te geven.

In mei 1998 deed Bauke zijn 1e Dan examen en slaagde. Marja's Tang Soo Do loopbaan werd twee keer onderbroken door een zwangerschap (1993 zoon Jeroen en 1995 dochter Marijke), maar zij slaagde in oktober 1999 voor haar zwarte band.

De plannen om ooit een eigen Tang Soo Do school te beginnen kwamen begin 2000 weer boven tafel. Er werd een naam verzonnen: Jip Kye Sohn. Er werden reglementen opgesteld, en met medewerking van de school waar zij trainden werd er op 9 september 2000 in Sneek een demonstratie gehouden. De eerste proeflessen werden op 18 september 2000 gegeven en vanaf dat moment was Tang Soo Do school Jip Kye Sohn actief.

In juli 2001 maakte Tang Soo Do school Jip Kye Sohn de overstap naar een andere Tang Soo Do bond: de Tang Soo (Soo Bahk) Do Federatie Moo Duk Kwan Nederland die aangesloten van bij de International Tang Soo (Soo Bahk) Do Federation Moo Duk Kwan met Grootmeester Kang Uk Lee. Deze bond heeft wereldwijd ruim 24.000 leden. Bauke en Marja hebben kennis gemaakt met Grootmeester Kung Uk Lee.

In oktober 2002 hebben Bauke en Marja hun 2e Dan examen met goed gevolg afgelegd.

In 2005 namen Bauke en Marja deel aan de Europese Kampioenschappen in Bristol, Engeland.

In oktober 2005 hebben Bauke en Marja hun 3e Dan examen met goed gevolg afgelegd.

In april 2006 slaagde Edwin Muurling voor het Dan examen. Hij is Jip Kye Sohn's eerste zelf opgeleide zwarte band drager.

Anne-Marie Tolsma slaagde voor 2e Dan.

In september 2006 Namen Bauke en Marja deel aan de 6e Master & Leadership Clinic in Delft

In april 2007 slaagden Jeroen en Marijke Dijkstra voor hun 1e Dan.

In juli 2007 namen Bauke en Marja deel aan de 7e Master & Leadership Clinic en aan de Europese Kampioenschappen in Ismaning bij Munchen in Duitsland.

 

 

Tang Soo Do Bond Nederland
Featured

Aangesloten bij de Nederlandse Tang Soo Do Bond.

 

Tang Soo Do School Jip Kye Sohn is aangesloten bj de Nederlandse Tang Soo Do Bond. Deze Tang Soo Do Bond heeft als doel Tang Soo Do, de Koreaanse Verdedigingskunst uit te dragen. Dit willen zij doen op een plezierige en ontspannende manier. Bij deze bond staat respect en broederschap voorop. Deze bond wil ook Tang Soo Do bereikbaar maken voor iedereen, jong en oud. Maar ook over kinderen met bijvoorbeeld; ADHD, PDD NOS of Asperger. 

Wil je meer weten over deze Tang Soo Do Bond Nederland? Lees dan hier verder.

Sport in Harlingen
sporteninharlingen

 

 

 

 

Wordt nu lid.

Inschrijven

 

Volg ons op facebook

facebook 6338508 640