Zelfvertrouwen

Jeroen Dijkstra breek

 

 

Respect

Breek Marijke Dijkstra

Weerbaarheid

weerbaarheid

Zelfverdediging

zelfverdediging

Financiële bijdrage voor sporten voor volwassenen.

Vanaf 18+ jaar.

Tang Soo Do School is sinds kort aangesloten bij het “Volwassenenfonds Sport & Cultuur in Harlingen”.

De gemeente Harlingen begrijpt dat sport en onschatbare waarde is voor de fysieke en mentale gezondheid voor volwassenen. Daarom heeft de gemeente zich aangesloten bij het Volwassenenfonds sport en cultuur. Dit is speciaal voor inwoners die leven rond het bestaansminimum.

Of je nu nieuwsgierig bent naar Tang Soo DO, de Koreaanse verdedigingskunst, of al enthousiast bent over deze sport, moet geld nooit een obstakel vormen voor je deelname.

Wat is Tang Soo Do en waarom zou je meedoen?

Tang Soo Do is niet een vechtsport, maar een verdedigingskunst. Het is een prachtige combinatie van zelfverdediging, discipline en lichaamsbeweging. Voor volwassenen biedt deze Koreaanse verdedigingskunst niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook de mogelijkheid om mentale kracht op te bouwen. Het is een geweldige manier om fit te blijven, stress te verminderen en een gevoel van gemeenschap op te bouwen met onze medebeoefenaars. Tang Soo Do is als een familie. Je wordt meteen opgenomen in de groep.

Maar helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om lid te zijn van een verdedigingsclub. Vooral niet voor huishoudens met een laag inkomen. De gemeente hecht veel waarde aan deelname aan sportieve activiteiten, waaronder de prachtige kunst van Tang Soo Do.

Hoe werkt het volwassenenfonds?

Ben je inwoner van de gemeente Harlingen kun je een aanvraag indienen bij het fonds via een intermediair die actief is binnen de gemeente. Wil je gebruikmaken van deze ondersteuning om Tang Soo Do te beoefenen?

Ga naar deze website: https://www.volwassenenfonds.nl/deelnemerskaart/ vul de “Deelnemerskaart” in en neem deze geprint, of online op je telefoon mee naar je afspraak met de intermediair. Zo kan het zijn dat je al heel snel bij ons kunt sporten. De intermediair kun je vinden op: https://www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/harlingen .

volwassenen sporters

Wil je eerst weten of Tang Soo Do iets voor je is? Kom dan vrijblijvend langs voor 2 gratis proeflessen. Geef je op via dit formulier, dan weten we dat je komt. Dit verplicht je verder tot niets. We trainen met een heel gezellige sporters op de woensdagavond van 19:00 tot 20:00 in de Dojo in de Waddenhal. Je kunt voor de eerst keren een trainingsbroek en T-Shirt dragen.

We zien je graag op één van onze trainingen.

Master Bauke Dijkstra

Het logo van Tang Soo Do Bond Nederland

Logo Tang Soo Do Bond Nederland

Het embleem van Tang Soo Do Bond Nederland is afgeleid van het embleem van Tang Soo Do School Jip Kye Sohn, van de oprichters van de Bond.

In het midden van het logo staan twee handen; dit zijn klauw handen (Jip Kye Sohn); een techniek om de handen te gebruiken.
De open handen betekenen ook dat er een handreiking gedaan wordt naar mensen. Het staat voor elkaar begroeten en met respect behandelen.

In het midden staan twee Tang Soo Do beoefenaars, die de kunst van Tang Soo Do leren, en die gesprongen zijwaartse trappen maken; wat het kenmerkend karakter van Tang Soo Do is.

De Koreaans vlag staat voor waar Tang Soo Do vandaan komt. De Nederlandse vlag staat voor waar de oprichters van de Tang Soo Do Bond vandaan komen.

Daar tussenin staan de tekens die in Koreaans “Tang Soo Do” betekenen, en in het Chinees “karate” ook wel “de lege hand”; wat ook symbool is voor het ongewapend verdedigen.

De binnenste cirkel is blauw, dit betekent dat je doorzet tot je het doel (de zwarte band) hebt bereikt (bij de Moo Duk Kwan is de zwarte band donkerblauw, wat midnight blue betekent).

De buitenste cirkel is rood. Dit staat voor eenheid en broederschap. Het staat voor saamhorigheid en de verbondenheid met elkaar: de “Tang Soo Do familie”.
Het is ook de kleur rood van het Ying (Um) en Yang symbool uit de Koreaanse vlag wat vrouwelijkheid betekent. Het oneindigheid van de cirkel geeft ook aan dat je nooit uitgeleerd bent.

 

KOREAANSE TERMEN VOOR LEERSTELLINGEN.

 

Ko map sum ni da Dank U wel
Chung shin tong il Concentratie
In neh Uithoudingsvermogen
Kyum Son Nederigheid

De donkerblauwe band
De Donkerblauwe band "CHO DAN BO"

Ik wil mij graag opgeven voor 2 gratis lessen Tang Soo Do.

Nu tijdelijk 4 lessen gratis!

 

{pbevents=3}

 Je kunt je maar één keer opgeven voor 2 gratis lessen.

Sport in Harlingen
sporteninharlingen

 

 

 

 

Wordt nu lid.

Inschrijven

 

Volg ons op facebook

facebook 6338508 640