Zelfvertrouwen

Jeroen Dijkstra breek

 

 

Respect

Breek Marijke Dijkstra

Weerbaarheid

weerbaarheid

Zelfverdediging

zelfverdediging

Featured

Wordt ook lid!

Ben je geïnspireerd door ons verhaal? Wil je weerbaarder worden, of  vind je het leuk om zelf ook bezig te zijn met je lichaam? Wordt lid van de leukste sportschool in Harlingen. Of kom langs.

Wil je eerst meer informatie, neem dat contact met ons op.

Je kunt je ook meteen opgeven! je krijgt altijd 2 lessen gratis. 

Het is geheel vrijblijvend en zonder enkele verplichting.

Featured

Wat hebben wij te bieden?

1. Bij Jip Kye Sohn krijg je les van erkende instructeurs

2. Instructeurs hebben jarenlange ervaring.

3. De examens worden gehouden op de eigen locatie.

4. Als lid kun je voordelig Tang Soo Do artikelen bestellen.

5. Contributie is per kwartaal en we hebben korting voor meerder gezinsldeden.

6. Jip Kye Sohn  is aangesloten bij de Tang Soo Do Bond Nederland.

7. Aangesloten bij het Volwassenfonds Nederland.

Featured

Tang Soo Do

Wordt ook wel Koreaans Karate genoemd. Bij Tang Soo Do leer je jezelf te verdedigen, krijgt zelfvertrouwen en leer om op een respect volle manier met elkaar om te gaan. Tang Soo Do is er voor iedereen. Van jong tot oud. Heeft u kind een beperking zoals ADHD of iets anders? Heeft u zelf last van bijvoorbeeld reuma? Dan is Tang Soo Do juist goed. Wij hebben ervaring om iedereen les te geven.  Wil je meer weten wat Tang Soo Do is? Lees het hier!

Tang Soo Do Bond Nederland
Featured

Aangesloten bij de Nederlandse Tang Soo Do Bond.

 

Tang Soo Do School Jip Kye Sohn is aangesloten bj de Nederlandse Tang Soo Do Bond. Deze Tang Soo Do Bond heeft als doel Tang Soo Do, de Koreaanse Verdedigingskunst uit te dragen. Dit willen zij doen op een plezierige en ontspannende manier. Bij deze bond staat respect en broederschap voorop. Deze bond wil ook Tang Soo Do bereikbaar maken voor iedereen, jong en oud. Maar ook over kinderen met bijvoorbeeld; ADHD, PDD NOS of Asperger. 

Wil je meer weten over deze Tang Soo Do Bond Nederland? Lees dan hier verder.

Geschiedenis Jip Kye Sohn.

De geschiedenis van Tang Soo Do school Jip Kye Sohn begint bij de start dat de oprichters, Master Bauke en Instructeur Marja Dijkstra, zelf met Tang Soo Do begonnen.

Marja had in het verleden aan Judo  Kyokoshin Karate in Amsterdam en Karate in Leeuwarden gedaan.

Marja begon met Tang Soo Do in oktober 1988 bij een sportcentrum te Harlingen. De sportschool was aangesloten bij de Nederlandse Moo Duk Kwan.
Marja nam deel aan de wedstrijden en Bauke was een trouwe supporter, maar wilde zelf van actieve deelname aan Tang Soo Do niets weten. In december 1989 haalde Marja hem over toch één keer mee te trainen met als gevolg dat Bauke ook met het Tang Soo Do virus besmet werd. Bauke die nooit aan sport gedaan had nam zelfs deel aan wedstrijden!

In januari 1991 maakte het Sportcentrum de overstap naar de Wereld Tang Soo Do Association, en vanzelfsprekend gingen de leden mee over. De Wereld Tang Soo Do bond bleek een grote, wereld wijd verspreidde, Tang Soo Do bond te zijn met rond de 100.000 leden in 2001. De Grootmeester van deze bond is Jae Chul Shin. Bauke en Marja hebben hem meer malen ontmoet.
In 1991 namen Bauke en Marja voor het eerst deel aan de Europese Kampioenschappen in Bristol Engeland. Er zouden nog drie Europese Kampioenschappen volgen: 1997 Rotterdam Nederland, 1999 Inverness Schotland en 2001 Newport Zuid Wales Engeland.

Op een dag in 1992 troffen Bauke en Marja een mede Tang Soo do-ka en tijdens deze ontmoeting werd geopperd dat het leuk leek om ooit een eigen Tang Soo Do school te starten en samen les te geven.

In mei 1998 deed Bauke zijn 1e Dan examen en slaagde. Marja's Tang Soo Do loopbaan werd twee keer onderbroken door een zwangerschap (1993 zoon Jeroen en 1995 dochter Marijke), maar zij slaagde in oktober 1999 voor haar zwarte band.

De plannen om ooit een eigen Tang Soo Do school te beginnen kwamen begin 2000 weer boven tafel. Er werd een naam verzonnen: Jip Kye Sohn. Er werden reglementen opgesteld, en met medewerking van de school waar zij trainden werd er op 9 september 2000 in Sneek een demonstratie gehouden. De eerste proeflessen werden op 18 september 2000 gegeven en vanaf dat moment was Tang Soo Do school Jip Kye Sohn actief.

In juli 2001 maakte Tang Soo Do school Jip Kye Sohn de overstap naar een andere Tang Soo Do bond: de Tang Soo (Soo Bahk) Do Federatie Moo Duk Kwan Nederland die aangesloten van bij de International Tang Soo (Soo Bahk) Do Federation Moo Duk Kwan met Grootmeester Kang Uk Lee. Deze bond heeft wereldwijd ruim 24.000 leden. Bauke en Marja hebben kennis gemaakt met Grootmeester Kung Uk Lee.

In oktober 2002 hebben Bauke en Marja hun 2e Dan examen met goed gevolg afgelegd.

In 2005 namen Bauke en Marja deel aan de Europese Kampioenschappen in Bristol, Engeland.

In oktober 2005 hebben Bauke en Marja hun 3e Dan examen met goed gevolg afgelegd.

In april 2006 slaagde Edwin Muurling voor het Dan examen. Hij is Jip Kye Sohn's eerste zelf opgeleide zwarte band drager.

Anne-Marie Tolsma slaagde voor 2e Dan.

In september 2006 Namen Bauke en Marja deel aan de 6e Master & Leadership Clinic in Delft

In april 2007 slaagden Jeroen en Marijke Dijkstra voor hun 1e Dan.

In juli 2007 namen Bauke en Marja deel aan de 7e Master & Leadership Clinic en aan de Europese Kampioenschappen in Ismaning bij Munchen in Duitsland.

 

 

Sport in Harlingen
sporteninharlingen

 

 

 

 

Wordt nu lid.

Inschrijven

 

Volg ons op facebook

facebook 6338508 640